Головне меню

Популярні рецепти

Желе ягідне (Закарпатська кухня)

Желе ягідне (Закарпатська кухня)

Полуниці або малину промивають, розминають, видавлюють сік і кладуть в холодильник. Мезгу заливають гарячою водою і варять 5—8 хвилин. Відвар проціджують, додають цукор, нагрівають до кипіння, знімаючи з поверхні сиропа піну. Потім додають жела­тин, розмішують до повного розчинення, знову доводять до кипіння і проціджують.

В підготовлений сироп з желатином вливають холодний ягідний сік, розливають в формочки, кладуть в холодильник і при темпера­турі від 0 до 8° С охолоджують протягом 1,5—2 години, щоб желе застигло.

Перед подачею формочки з желе занурюють (до 2/3 висоти фор­мочки) на кілька секунд в гарячу воду, злегка струшують і викла­дають желе в креманки або вазочки.

Витрати продуктів на 1 кг желе: полуниці або мали­ни 235 г, вода 725 г, цукор 160 г, желатин 30 г, лимонна кисло­та 1 г.




Схожі кулінарні рецепти