Головне меню

Популярні рецепти

Млинці з гречаного і пшеничного борошна

Млинці з гречаного і пшеничного борошна

Гречане борошно старанно розмішують із склянкою води або молока і одержану масу заварюють двома склянками води або молока і знову вимішують до одержання гладенького рідкого тіста.

Коли опара остигне, додають розведені в теплому молоці дріжджі, накривають і ставлять у тепле місце, щоб підійшла. За годину або півтори до випікання млинців опару підбивають якнайкраще дерев'яною копи­сткою, всипають невеликими порціями пшеничне борошно, додають жовтки, збиті в піну білки, розтоплене масло, 1 чайну ложку солі і 1 склянку молока. Тісто добре вимішують, накривають, знову ставлять у тепле місце і, коли воно підійде, випікають млинці.

На 2 склянки гречаного борошна — 2 склянки пшеничного борошна, 4 склянки молока або води, 50 г дріжджів, 5 яєць. 50 г масла, 1 чайну ложку солі.




Схожі кулінарні рецепти