Головне меню

Популярні рецепти

Млинці червоні

Млинці червоні

Половину пшеничного борошна розводять половинною нормою мо­лока, додають розведені в теплому молоці дріжджі, замішують опару, яка має бути схожою по густоті на сметану, розмішують кописткою до одно­рідної маси і ставлять у тепле місце, щоб підійшла. Коли опара підійде, в неї вливають розтоплене масло, розтерті жовтки, всипають другу половину борошна, вливають решту молока, розмішують і, коли тісто знову підійде, його солять, додають збиті в піну білки, обережно пере­мішують і випікають млинці.

Червоні млинці повинні бути тонші, ніж гречані, а гречані — вважаються хорошими, якщо вони завтовшки в півпальця. Найкраща приправа до млинців — це зерниста ікра. Можна подавати млинці з січеними крутими яйцями, якими посипають млинець перед тим, як починати пекти

На 6 склянок пшеничного борошна — 6 склянок молока, 50 г дріжджів 5 яєць, 50 г масла для мащення сковороди.




Схожі кулінарні рецепти