Головне меню

Популярні рецепти

Турошчуса (Угорська кухня)
Турошчуса

600 г борошна
4 яйця
500 г сиру
3 дцл сметани
60 г жиру або вершкового масла
60 г копченого сала 
сіль


Змішавши борошно і сіль з яйцем і додавши трохи води, замісити тісто на дошці. Місити потрібно поки воно не стане пружним, але не занадто крутим. Дати йому постояти і потім розкачати в лист товщиною близько 2 мм.

Розірвати тісто відщипуванням на неправильні шматочки з розмірами 2-3 см і розкидати їх на дошці, щоб вони не злипалися.

Зварити тісто в крутому підсоленому окропі. Коли тісто звариться, відкинути його на друшляк, обполоснути холодною водою, покласти в сотейник з гарячим жиром і гріти його кілька хвилин.
Подаючи тісто, його слід посипати протертим сиром, полити сметаною холодною і прикрасити шкварками з нарізаного кубиками копченого сала.