Головне меню

Популярні рецепти

Баратфюле (Угорська кухня)
Баратфюле

600 г борошна
сіль
жир
4 яйця
сливове варення
терті сухарі

Замісити тісто з борошна на яйцях і воді, як це рекомендувалося в попередньому рецепті, але розкачати тонше, ніж для Турошчуса і приготувати два однакових аркуша. На один з них покласти на відстані 5 см один від одного по півложки густого сливового варення, а тісто між варенням змастити яєчним білком.

Лист з варенням накрити іншим листом і з'єднати їх, натискаючи руками в змазаних білком місцях. Потім за допомогою зубчастого різця розрізати тісто в цих місцях так, щоб вийшли квадратики. Роз'єднати на дошці щоб утворилися мішечки тіста з варенням, дати їм підсохнути, після чого зварити в окропі.

Зварені і спливші на поверхню вареники вийняти шумівкою, обдати холодною водою, щоб вони не злиплися, і дати воді стекти.

Підсмажити в жирі терті сухарі, окремо кожен вареник обваляти в цих сухарях і подавати їх дуже гарячими, попередньо посипавши цукровою пудрою.

Варення можна замінити сирною начинкою, яку готують таким чином. Протерти сир крізь часте сито, додати дрібку солі, покласти цукрову пудру в кількості, що відповідає однієї третини сиру, цедру з одного лимона, жовток і 20 г родзинок. Все це слід ретельно перемішати.