Головне меню

Популярні рецепти

Здобні ріжки з горіхами (Угорська кухня)
Здобні ріжки з горіхами (кюртешкалач)

300 г борошна
100 г вершкового масла
140 г цукрової пудри,
200 г тертих волоських горіхів або мигдалю
10 г дріжджів
6 жовтків
1 дцл молока сіль

Замісити борошно на маслі і цукровій пудрі з добавкою солі і розведеними на молоці дріжджами. Гарненько промесіть тісто, зробивши з нього один клубок, покрити його посипаним борошном рушником і поставити в тепле місце, щоб воно піднялося.

Коли об'єм його збільшиться удвічі, обережно розкачати його так, щоб товщина була близько полусантиметра, а потім нарізати його на смуги шириною близько 2 см.

Взяти качалку приблизно 6 см діаметром і підігріти її над вугіллям, що горить, обмазавши вершковим маслом і навернеться на качалку в один шар. Змастити поверхню тіста яєчним білком і посипати його крупно потовченими і змішаними з цукром горіхами або мигдалем.

Таке тісто на качалку обертати над розжареним вугіллям, змазуючи його час від часу маслом поки воно не підрум'яниться.

Зняти тісто з скалки і подавати з варенням, посипавши ванільним цукром.



Схожі кулінарні рецепти