Головне меню

Популярні рецепти

Погачі листкові зі шкварками (Угорська кухня)
Погачі листкові зі шкварками
1 кг борошна
500 г добре прожарених шкварок
250 г вершкового масла
3 дцл білого вина
40 г дріжджів
20 г солі, перцю
4 дцл молока

Засипати борошно на дошку гіркою, покласти в заглиблення сіль, перець, шкварки, розведені в молоці дріжджі, вершкове масло і долити туди молоко з вином.

Все це треба ретельно перемішати, замісити і дати тісту постояти. Потім розкачати тісто качалкою на довгастий прямокутник товщиною в 2 см.

Скласти тісто удвічі, щоб вийшов квадрат і поставити в холодне місце (в холодильник, але не на лід) не менше, ніж на кілька годин. Потім злегка розкотити тісто, знову загорнути його і залишити полежати 5-6 хвилин, повторюючи операцію кілька разів.

Потім, розкачати тісто таким чином, щоб воно було товщиною близько 1,5 см. Вирізати круглою виїмкою кружечки близько 3 см в діаметрі. Нанести на поверхню ножем малюнок - грати з клітинками по 2-3 мм, обмазати їх яєчним білком і пекти в помірно-гарячій духовці.

Перед тим як випікати, дати постояти 15-20 хвилин



Схожі кулінарні рецепти