Головне меню

Популярні рецепти

Налисники звичайні

НАЛИСНИКИ ЗВИЧАЙНІ

Тісто: 200 г борошна, 1/2 л молока, 4 жовт­ки, 2 білки, 50 г розм'якшеного масла, на кі­нець ножа солі і цукру.

Жовтки розтерти з цукром, маслом, посолити, влити склянку молока. Все це добре виміща­ти, додати борошно і розтерти, щоб не було грудочок. Тоді влити решту молока, розміша­ти і залишити на 2 год. Потім додати піну збитих білків, знову вимішати і залишити ще на 10 хв. Сковороду розігріти, злегка змасти­ти жиром і наливати тісто тонким шаром. Звичайні налисники без начинки повинні бути дуже тонкі. Коли всі налисники спечуть­ся, скласти їх трикутниками і ще раз під­смажити на вершковому маслі або іншому жирі. Ще гарячі посипати цукровою пудрою і подавати до столу з сметаною або варенням. На краї налисників можна покласти начинку, завернути в рулет і підсмажити.




Схожі кулінарні рецепти