Головне меню

Популярні рецепти

Млинчики (Закарпатська кухня)

Млинчики (Закарпатська кухня)

Однією з найбільш поширених народних страв з борошна на Закарпатті є млинчики.

Готують їх з бездріжджового тіста. Свіжі яйця добре перемі­шують з молоком, цукром і сіллю, додають борошно й вимішують масу до утворення однорідного напіврідкого тіста. На добре розігріту сковороду, змащену жиром, наливають тонким шаром тісто, розрів­нюють погойдуванням сковороди й печуть млинчики. На середину млинчика кладуть начинку, розрівнюють, загортають трубкою або конвертом і підсмажують з обох боків.

Млинчики готують з різною начинкою — сиром, повидлом, варен­ням. свіжими фруктами, яйцями з цибулею та з м'ясною начинкою.

Витрати продуктів на 1 кг млинчиків: борош­но 416 г, молоко 104 г, 2 яйця, цукор 25 г, сіль 8 г, жир 20 г.




Схожі кулінарні рецепти