Головне меню

Популярні рецепти

Млинчики з полуницями або чорною смородиною (Закарпатська кухня)

Млинчики з полуницями або чорною смородиною (Закарпатська кухня)

Свіжі полуниці або чорну смородину перебирають, промивають, посипають цукром і прогрівають до 30—40° С. Потім поступово, без­перервно помішуючи, всипають манну крупу і прогрівають начинку ЗО хв. при температурі 90—95° С. Перед використанням начинку охолоджують.

Потім кладуть начинку на середину спеченого млинчика, розрів­нюють, загортають трубкою або конвертом і підсмажують з обох боків на вершковому маслі або на вершковому маргарині.

Млинчики подають на стіл гарячими із сметаною або посипають цукровою пудрою.

Витрати продуктів на одну порцію: млинчики 100 г, полуниці 50 г або чорна смородина 45 г, цукор-пісок до полу­ниць 14 г, до чорної смородини 16 г, крупа манна до полуниць 5 г, до чорної смородини 3 г, масло або маргарин вершкові 7 г, сметана 20 г або пудра цукрова 10 г.




Схожі кулінарні рецепти