Головне меню

Популярні рецепти

Пудинг шоколадний

ПУДИНГ ШОКОЛАДНИЙ

100 г вершкового масла, 100 г цукру, 100 г шоколаду, 5 яєць, 2 ст. ложки борошна, 50 г горіхів, 2 зерна гвоздики.

Крем: 2 жовтки, 50 г цукру, 1 склянка мо­лока, 100 г крохмалю, ванілін.

Масло розтерти з цукром до утворення піни, додаючи по жовтку, підігрітий шоколад, ме­лену гвоздику. Все вимішати з білковою пі­ною і борошном, наповнити змащену жиром і посипану сухарями форму і варити протя­гом години на «паровій бані». Готовий пу­динг оздобити порізаними горіхами або миг­далем, щоб виглядали, як шпильки їжака. Подавати з ванільним кремом.

Крем приготувати так: розтерти жовтки з цукром і ваніліном, додати розведений у хо­лодній воді крохмаль і влити 1/2 склянки хо­лодного молока, добре розтерти, розвести з 1/2 склянки гарячого молока, поставити на во­гонь і мішати, поки крем не загусне. Охоло­дити і полити ним пудинг.




Схожі кулінарні рецепти