Головне меню

Популярні рецепти

Пудинг фруктовий

ПУДИНГ ФРУКТОВИЙ

4 яєць, 100 г цукру, 150 г борошна, 50 г верш­кового масла, 500 г фруктів, ванілін, на кі­нець ножа соди.

Крем: 50 г вершкового масла, 50 г борошна, 50 г цукру, 1 склянка білого вина, цедра і сік з 1 лимона, ромова есенція.

Масло розтерти з цукром, ваніліном і жовтка­ми, вимішати з білковою піною, просіяним борошном, содою, всипати пошатковані яблу­ка, вишні чи черешні без кісточок. Цю масу накласти у змащену жиром і посипану су­харями форму і варити 1/2  год на «паровій бані». Подавати з кремом.

Крем приготувати так: масло розтерти з бо­рошном, розвести білим вином, поставити па вогонь і варити, весь час помішуючи. Коли маса загусне, додати цедру і сік з лимона, цукру до смаку і кілька крапель ромової есенції.

*

30 слив або 20 абрикосів, 300 г цукру, 5 ст. ложок білих мелених сухарів, 5 яєць, 1 ч. ложка вершкового масла, на кінець ножа ко­риці.

Сливи або абрикоси запарити, зняти шкірку, вибрати кістки і з 200 г цукру зварити по­видло. До повидла додати корицю, розтерті з рештою цукру і масла жовтки, все добре вимішати, щоб утворилась однорідна маса. Тоді додати піну збитих білків і сухарів, ви­мішати, накласти у змащену жиром форму і варити на «паровій бані» протягом години або пекти в гарячій духовці (200° С) 30 хв.

Пе­ред подачею на стіл посипати цукровою пуд­рою.

*

2 склянки мелених білих сухарів, 100 г верш­кового масла, 4 яєць, 5 ст. ложок цукру, 500 г яблучного джему.

Масло розтерти з цукром, жовтками, виміша­ти з джемом і сухарями і залишити на годи­ну. Потім масу вимішати з піною збитих біл­ків, накласти у змащену жиром форму або серветку і варити на «паровій бані» протя­гом години.

Перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою.



Схожі кулінарні рецепти