Головне меню

Популярні рецепти

Суфле шоколадне (Закарпатська кухня)

Суфле шоколадне (Закарпатська кухня)

Яєчні білки охолоджують і збивають до густої піни, жовтки роз­тирають з цукром, додають борошно, дрібно розтертий шоколад або какао-порошок, розводять гарячим молоком і, постійно помі­шуючи, суміш проварюють до загустіння. Гарячу суміш тонким стру­менем, швидко помішуючи, вливають в збиті білки.

Приготовлену масу викладають на порційну сковороду, змащену маслом, і випікають в духовці протягом 12—15 хвилин.

Готове суфле подають гарячим на порційній сковороді і поси­пають цукровою пудрою.

До суфле подають кип'ячене і охолоджене молоко або вершки.

Витрати продуктів на одну порцію: яйця 2 шт., цукор-пісок 40 г, молоко 40 г, борошно 8 г, шоколад або какао-поро­шок 5 г, масло вершкове 2 г, цукор пудра 5 г, Крім того, кип'ячене хо­лодне молоко або вершки 150 г.




Схожі кулінарні рецепти