Головне меню

Популярні рецепти

Шулики з медом і маком

Шулики з медом і маком

У просіяне борошно кладуть яйця, розтерті з медом, додають соду, сіль, промитий мак, молоко, масло. Із всіх цих продуктів замішують круте тісто, розкачують його шаром в 2,5—3 мм, кладуть на лист, про­колюють у кількох місцях виделкою і випікають у духовці до готовності. Промитий і добре розмочений мак розтирають у фарфоровій ступці, поступово додаючи кип'ячену воду до утворення макового молока, потім вливають у мак мед, безперервно розмішуючи, і розводять кип'я­ченою водою. Цією підливою заливають дрібно розламані шматочки випеченого шулика і добре перемішують.

На 2 склянки пшеничного борошна — 4 ст. ложки молока, і яйце, 1 ст. ложку меду, 1 ст. ложку маку, 1/2 чайної ложки соди, 1 ст. ложку вершкового масла.

Для підливи — 1/2 склянки меду, 3/4 склянки води, 3 ст. ложки маку.




Схожі кулінарні рецепти