Головне меню

Популярні рецепти

Сластьони

Сластьони

Борошно просівають, роблять в ньому лійкоподібне заглиблення, куди вбивають яйця, потім вливають холодну воду, в якій перед тим розчиняють сіль та лимонну кислоту, і замішують тісто з  3/4 потрібного борошна. Замішане тісто злегка посипають борошном і залишають на столі на 25—30 хв. для набухання клейковини.

Вершкове масло промивають і змішують з рештою борошна. Змішане з борошном масло охолоджують до 10—14°. На середину тіста, розка­чаного у вигляді квадрата завтовшки 2—2,5 см, кладуть масло, з'єд­нують кінці і зліплюють їх. Потім тісто з маслом розкачують в одному напрямі довгою смужкою і складають його в чотири шари. Так тісто розкачують 5 раз. Після кожних двох розкачувань тісто охолоджують на льоду 30—40 хв.

Із готового слойоного тіста вирізують квадратики у вигляді коржиків, на середину яких кладуть варення.

Зверху варення покривають тонкими смужками тіста, змащують їх яйцем і випікають в духовці.

На 1 склянку борошна — 1 яйце, 5 ст. ложок вершкового масла, 3 ст. ложки варення, 1/2 чайної ложки лимонної кислоти.




Схожі кулінарні рецепти