Головне меню

Популярні рецепти

Вареники з вишнями або черешнями

Вареники з вишнями або черешнями

Тісто розкачують не дуже тонко, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебирають, відривають плодоніжки, виймають кісточки, кладуть у посудину, пересипають цукром, дають постояти протягом 25—30 хв. і відкидають на сито або друшляк, щоб відцідити солодкий сік, який подають до готових вареників.

Так само виготовляють вареники з вишень з кісточками. В цьому випадку вишні перебирають, відривають плодоніжки, обмивають холодною водою і обсушують.

Готові вареники обережно виймають з киплячої води, щоб не розір­вати оболонку.

Вареники з вишнями подають до столу з відцідженим солодким соком або поливають розтопленим маслом і посипають цукром.

Окремо подають сметану.

На 3 склянки пшеничного борошна —3/4 склянки води, 2 яйця, 4 склянки вишень, 1/2 склянки цукру.




Схожі кулінарні рецепти