Головне меню

Популярні рецепти

Галушки здобні

Галушки здобні

У просіяному борошні роблять заглибину у вигляді лійки, вливають у неї воду, розтоплене масло, збиті з сіллю яйця і замішують тісто більш круто, ніж на вареники. Тісто підбивають до гладкості, залишають на деякий час для набухання, потім розкачують, нарізують галушки і варять у підсоленій воді 10 хв. Готові галушки кладуть на сковороду з розігрітим маслом, перетрушують, злегка підсмажують і подають на стіл. У заправлені маслом гарячі галушки можна додавати сметану.

Масло іноді замінюють салом. Для цього сало нарізують дрібними кубиками, підсмажують і разом із шкварками заправляють галушки.

На 3 склянки пшеничного борошна — 2 яйця, 1/3 склянки сметани, 1/3 склянки води, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 чайну ложку солі.




Схожі кулінарні рецепти