Головне меню

Популярні рецепти

Галушки (галушки) (Угорська кухня)
Галушки (галушки)
500 г борошна
сіль
6 яєць
Налити в миску з борошном 100 г води і відбити 2 яйця. Суміш обробити венчиком, поки тісто не стане відставати від стінок миски.

Щоб зварити з цього тіста галушки, його продавлюють через спеціальний друшляк, що вживається в цих цілях в Угорщині, і дають шматочках тіста падати в киплячу підсолену воду.

Якщо немає такого друшляка, то тісто накладають за кілька прийомів досить товстим шаром на дерев'яну дощечку, яку тримають в лівій руці, а правою відокремлюють від нього ковзаючим по дошці ножем шматочки величиною з півчайної ложки, які повинні падати в киплячу воду. Ця операція вимагає певного навику. 

Для всіх цих цілей можна вживати також наявні у продажу італійські макаронні вироби.
Галушки варять до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню. Тоді їх вибирають з води шумівкою. Щоб галушки не розм'якли, не можна запускати їх у воду багато. Далі рекомендується своєчасно виймати їх з води.
Вийняті з води галушки обдають холодною водою, щоб вони не злиплися один з одним. Коли вода стече, галушки підігрівають у вершковому маслі або в жирі. Перед тим як подавати, їх, у разі необхідності, слід підсолити.



Схожі кулінарні рецепти