Головне меню

Популярні рецепти

Паста з баклажанами - рецепт з фото
PASTA z baklazhanamy Паста з баклажанами

Оригінальна італійська назва - Pasta alla Norma. За легендою, свою назву це блюдо отримало на честь опери Вінченцо Белліні "Норма". Поєднання томатів і баклажана дуже вдале. А якщо прибрати з страви Рікотта - вийде доволі собі вегетаріанське страву.

Інгредієнти на 4 порції:

400 г пасти пенне (пір'я)
1 великий баклажан
6 середніх сливових томатів
1 середня цибулина
2 ст.л. томатної пасти
3 зубчики часнику
пучок базиліка (знадобляться тільки листя)
4 ст.л. рікотти
сіль і свіжозмелений чорний перець за смаком
Паста з баклажанами
Баклажани ріжемо на середні кубики і обсмажуємо на оливковій олії до готовності.
Паста з баклажанами
Паралельно на іншій сковороді смажимо нарізану півкільцями цибулю і дрібно нарізаний часник, 3-4 хвилини.
Паста з баклажанами
Додаємо нарізані дрібними кубиками томати, томатну пасту і чверть склянки води. Солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо, поки помідори не стануть м'якими, а рідина не увариться до густоти.
Паста з баклажанами
Додаємо нарваного листя базиліка, перемішуємо.

Пасту відварюємо
, заправляємо томатним соусом і баклажанами. Перемішуємо. У кожну тарілку кладемо по столовій ложці рікотти, прикрашаємо листочками базиліку.
Паста з баклажанами
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти