Головне меню

Популярні рецепти

Хумус з батбут (мініатюрними марокканськими коржиками).

Хумус з батбут (мініатюрними марокканськими коржиками).Хумус: На ніч замочити горох нут. Вранці злити воду, обполоснути нут. Залити холодною водою (1:5). Довести до кипіння на сильному вогні. Зняти піну. Зменшити вогонь до мінімального і варити 2 години, якщо буде потрібно додати ГАРЯЧОЇ води. Відвар не виливати.

Кунжут з зірою (краще насіння) прожарити в сухій сковороді 2-3 хвилини до легкого аромату і золотистого кольору кунжуту.

Висипати суміш в блендер і перемолоти. Додати зубчики часнику, трохи солі і масла. Збити масу до однорідності.

Додати трохи нуту і протерти в пюре, поступово додаючи нутовой відвар і решту гороху (відкласти трохи для оформлення).

У процесі приготування пюре додати лимонний сік, сіль і перець за смаком.

Готовий хумус довести до однорідної, кремоподібній маси в блендері (краще в глибокому). Густоту хумуса визначайте за своїми уподобаннями - від пюре до соусу ...

БАТБУТ: Просіяне борошно змішати з сіллю і дріжджами. Поступово ввести теплу, ближче до гарячої, воду і замісити еластичне тісто. Місити 10 хвилин.

Розкачати пласт товщиною 3-4 мм і склянкою, кільцем (5-8 см) вирізати кружки.

Заготовки викласти на дошку, накрити чистим рушником і залишити на 20-30 хвилин настоятися.

Хумус з батбут (мініатюрними марокканськими коржиками).Сковороду з товстим дном розігріти. Викласти кружечки тісту. Запікати на середньому вогні. Коли батбути роздуються перевернути на іншу сторону, готувати 2-3 хвилини. Слідкуйте, щоб піти не пригоріли.

Сервірування: У піалу викласти хумус. Ложкою зробити поглиблення. Полити оливковою олією. Викласти цілі зерна нуту, посипати паприкою і прикрасити зеленню петрушки (кінзи).

На блюдо викласти батбути.

Відкрити батбут, трохи розірвавши його, нафарширувати хумусом і насолоджуватися ...

Ммм, смачно!

Інгредієнти

Хумус:

200 гр гороху нут (сухого)
50 гр насіння кунжуту
1/2 ч. л. меленого куміна (зіра)
2-3 зуб. часнику
50 мл оливкової олії
сік лимона (за смаком)
сіль, мелений перець
паприка, зелень петрушки або кінзи.

БАТБУТ:

150 гр борошна
1 ч. л. сухих дріжджів (без гірки)
сіль
125 мл теплої (ближче до гарячої) води.