Головне меню

Популярні рецепти

Мамалиґа (Закарпатська кухня)

Мамалиґа (Закарпатська кухня)

У киплячу підсолену воду всипають просіяне кукурудзяне бо­рошно. добре розмішують і варять на помірному вогні протягом 15 хвилин. Потім мамалиґу ще раз добре вимішують дерев'яною лопат­кою або ложкою, щоб маса була однорідною, без грудок.

Після вимішування каструлю з мамалиґою прикривають кришкою і знову кладуть на слабий вогонь або на водяну баню ще на 15 хви­лин. Коли мамалиґа упріє і почне відставати від стінок каструлі. її укладають на змочену дерев'яну дошку або на таріль, розрізають на порційні куски і подають як самостійну страву з маслом вершковим, бринзою, сметаною чи молоком, або як гарнір до м'яса та риби.

Витрати продуктів на один кілограм мамалиги: борошно кукурудзяне 330 г, сіль 15 г, вода 740 г.




Схожі кулінарні рецепти