Головне меню

Популярні рецепти

Банош (Закарпатська кухня)

Банош (Закарпатська кухня)

Сметану заливають у каструлю, ставлять на вогонь, доводять до кипіння, солять і. помішуючи, вводять просіяне кукурудзяне бо­рошно середнього помолу і залишають кипіти на малому вогні.

Потім масу добре вимішують дерев'яною лопаткою або ложкою, щоб не залишались грудки, а маса стала однорідною і варять, поки на поверхню баноша не виступлять краплини жиру з сметани.

Готова страва повинна бути середньої густоти, жовтого кольору і трохи кислуватою на смак. Подають гарячим. До баноша подають кухоль кефіру або простокваші.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно ку­курудзяне 50 г, сметана 250 г, сіль 2 г.