Головне меню

Популярні рецепти

Бабка гуцульська (Закарпатська кухня)

Бабка гуцульська (Закарпатська кухня)

У підсолену киплячу воду повільно всипають просіяне куку­рудзяне борошно, доводять до кипіння, добре розмішують, охо­лоджують до 50—60 °С. додають сирі яйця, перемішують і ставлять у духовку, щоб бабка добре упріла.

Зварену бабку розрізають на окремі тонкі смужки за допомогою нитки або ножа. Нарізають сало-шпик, кладуть шаром на дно сотей­ника. Yа нього укладають шар бабки, потім шар бринзи й так повто­рюють кілька разів. Масу проколюють дерев'яною шпажкою, закри­вають кришкою і запікають у духовці протягом 20—25 хв.

Готову бабку поливають розігрітим вершковим маслом і подають на стіл.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно кукурудзяне 70 г, вода 140 г, сіль 3 г, яйце 1 шт., сало-шпик 30 г, бринза 40 г, вершкове масло 15 г.




Схожі кулінарні рецепти