Головне меню

Популярні рецепти

Книш гуцульський (Закарпатська кухня)

Книш гуцульський (Закарпатська кухня)

У киплячу підсолену воду всипають просіяне кукурудзяне бо­рошно, заварюють тісто, добре вимішують, щоб не залишилось гру­док. і залишають на деякий час, щоб воно охолонуло і загустіло.

Підготовлене тісто ділять на частини і на дошці, посипаній пше­ничним борошном, розкачують з цих частин невеликі коржі.

На середину коржа кладуть протерту бринзу, змішану з дрібно нарізаною зеленню петрушки, тертим часником та дрібно нарізаним кропом. Фарш загортають у тісто, зверху кладуть тонку скибку сала і випікають у духовці.

Готові книші подають гарячими по 2—3 шт. на порцію.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно ку­курудзяне 50 г, вода 100 г, сіль 2 г, борошно пшеничне 5 г, бринза 42 г, зелень петрушки 10 г, часник 2 г, зелень кропу 5 г, сало-шпик 10 г.




Схожі кулінарні рецепти