Кукурудзяні галушки з бринзою (Закарпатська кухня)
З просіяного кукурудзяного борошна варять густу в'язку кашу у підсоленій воді. Коли каша охолоне до 70—75 °С, додають сирі яйця та вершкове масло і добре перемішують. З підготовленої маси чайною ложкою відділяють малі кусочки у вигляді галушок, кидають у киплячу воду і варять на слабому вогні протягом 5—6 хвилин.
Зварені галушки відкидають на друшляк, дають стекти воді, укладають у тарілки, поливають гарячим розтопленим вершковим маслом і посипають протертою бринзою. Подають гарячими.
Витрати продуктів на одну порцію: борошно кукурудзяне 70 г, вода 160 г, масло вершкове 10 г, яйце 1/2 шт.. сіль 2 г, масло вершкове для поливання 10 г, бринза 52 г.
Схожі кулінарні рецепти |