Головне меню

Популярні рецепти

Вареники кукурудзяні з свіжим сиром (Закарпатська кухня)

Вареники кукурудзяні з свіжим сиром (Закарпатська кухня)

В теплу воду кладуть сіль, цукор, яйця, розмішують, всипають просіяне кукурудзяне борошно, змішане з пшеничним і замішують тісто. Тісту дають вистоятись 25—30 хвилин, потім його розкачують шаром завтовшки 1,5—2 мм, кладуть на нього кульки фаршу з свіжо­го сиру й прикривають краєм тіста. Верхній шар тіста притискують руками до нижнього навколо кожної кульки і вирізають вареники металічною виїмкою.

Підготовлені вареники варять у підсоленій воді невеликими партіями. Коли вареники спливуть на поверхню води. Їх виби­рають шумівкою у друшляк для стікання води і перекладають у каструлю з розтопленим вершковим маслом.

Подаючи на стіл, вареники поливають сметаною.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно ку­курудзяне 20 г, борошно пшеничне 40 г, вода 15 г, сіль 3 г, цукор 2 г, яйця 1/4 шт., свіжий сир 96 г, цукор 10 г, яйця 1/5 шт., масло вершкове 5 г, сметана 30 г.




Схожі кулінарні рецепти