Головне меню

Популярні рецепти

Галушки закарпатські (Закарпатська кухня)

Галушки закарпатські (Закарпатська кухня)

Найбільш поширеною стравою з борошна на Закарпатті є га­лушки. їх готують різними способами, але найбільш до смаку на­селення — галушки закарпатські.

З пшеничного борошна вищого сорту, яєць, води і солі замішують круте тісто і дають вистояти 20—30 хвилин, щоб добре розкачу­валось. Тісто ділять на частини. Куски готового тіста кладуть на посипаний борошном стіл і розкачують шаром завтовшки 1 мм. Кілька шарів тіста, пересипаних борошном, укладають один на один, роз­різають смугами шириною 45—50 мм, які в свою чергу ріжуть впо­перек на смужки шириною 10—15 мм.

Галушки розкладають на посипаний борошном стіл і підсушують протягом 1—1,5 години при кімнатній температурі, стежачи, щоб вони не злипалися, але й не пересушилися.

Потім галушки варять у підсоленій воді на помірному вогні 5—7 хв., поки вони не спливують на поверхню води, відкидають на друшляк, обливають холодною водою, дають стекти воді, пере­кладають в емальований або фарфоровий посуд і заправляють маслом.

Галушки можуть бути використані і для гарніру.

Витрати продуктів на 1 к г галушок: борошно 875 г, яйця  6 шт., вода 175 г, сіль 2,5 г, борошно для підсипання 60 г.




Схожі кулінарні рецепти