Галушки з сиром і шкварками (Закарпатська кухня)
У борошно додають яйце, сіль, воду, замішують круте тісто і розкачують шаром завтовшки 1—1,5 мм. Підсушене тісто рвуть руками або нарізають кусочками розміром 2х3 см і відварюють в підсоленій воді. Щоб тісто не злипалося, у воду додають трохи смальцю.
Зварене тісто відкидають на друшляк, промивають холодною водою, кладуть в емальовану каструлю з гарячим жиром і прогрівають.
Подаючи на стіл, тісто перемішують з свіжим, нехолодним протертим сиром, поливають сметаною і зверху посипають шкварками.
Витрати продуктів на одну порцію: борошно 50 г, яйце 1/4 шт., сир свіжий 50 г, сметана 30 г, сало-шпик 15 г, жир 3 г, сіль 1 г.
Схожі кулінарні рецепти |