Головне меню

Популярні рецепти

Гомбовці з повидлом (Закарпатська кухня)

Гомбовці з повидлом (Закарпатська кухня)

У посуді з підігрітою водою і молоком розводять дріжджі, до­дають цукор, сіль, засипають борошно і добре вимішують.

Замішене тісто ставлять для бродіння в тепле місце і витри­мують до збільшення його об'єму в 2,5 раза.

Готове тісто розкачують у довгі валики, які розрізають на ку­сочки. Куски тіста розкачують кружечками. На середину кружечків кладуть повидло, бажано домашнє сливове. Краї тіста загортають і формують гомбовці у вигляді кульок.

Гомбовці варять протягом 7—8 хвилин, поки не спливуть на поверхню води. Зварені гомбовці вибирають шумівкою, дають стекти воді і перекладають у емальовану каструлю.

Окремо готують сухарний соус, для чого вершкове масло нагрі­вають, поки з нього не випарується волога і не утвориться світло-коричневий осад. Після цього додають молоті підсмажені сухарі та цукор.

Готові гомбовці поливають сухарним соусом і подають на стіл га­рячими по 3—4 штуки на порцію.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно 100 г, борошно для підсипання 4 г, молоко 16 г, дріжджі 4 г, цукор-пісок 8 г, вода 40 г, повидло 31 г, сіль 0.4 г. Для соусу — масло вершкове 27 г, сухарі 13 г, цукор-пісок 7 г.




Схожі кулінарні рецепти