Головне меню

Популярні рецепти

Гомбовці з сливами (Закарпатська кухня)

Гомбовці з сливами (Закарпатська кухня)

Промиту картоплю відварюють у шкірці, обчищають і протирають. Коли картопля трохи охолоне, додають борошно, жир. яйце і замі­шують тісто. Картопляне тісто розкачують завтовшки приблизно 3 мм, формують кружечки. На середину кружечків кладуть сливу, з якої видалена кісточка. Сливу загортають тістом і формують кульки круг­лої форми.

У киплячу підсолену воду обережно кладуть гомбовці і на тихому вогні варять 10—15 хв., поки гомбовці не спливуть на поверхню води. Зварені гомбовці вибирають шумівкою, дають стекти воді і перекла­дають в емальований посуд. Потім заправляють сухарним соусом.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 211 г, борошно пшеничне 4.3 г, жир 4 г, яйце 1/4 шт., слива свіжа без кісточки 67 г. Для соусу: масло вершкове 27 г, сухарі 13 г, цукор-пісок 7 г.




Схожі кулінарні рецепти