Головне меню

Популярні рецепти

Кнедлики дріжджові (Закарпатська кухня)

Кнедлики дріжджові (Закарпатська кухня)

Дріжджі розмішують в теплому молоці, додають трохи борошна, ставлять у тепле місце. Потім всипають решту борошна, додають молоко, змішане з яйцями і сіллю, замішують досить круте тісто, посипають борошном і залишають на 1 годину, щоб підійшло. Готово тісто розкачують у вигляді валка завтовшки 5 см, розрізають куска­ми по 15—16 см, прикривають серветкою і знову залишають на 15 хви­лин. Потім кнедлики опускають у киплячу підсолену воду, прикри­вають кришкою і варять 5 хвилин, кришку знімають, кнедлики перевертають і варять без кришки ще 3—5 хвилин.

Зварені кнедлики вибирають з води і відразу проколюють видел­кою в трьох місцях. Кнедлі можна варити і на парі.

Кнедлі ріжуть скибками і подають як гарнір до других соусних і м'ясних страв або споживають з різними соусами, мачанками, тушко­ваною капустою тощо.

Витрати продуктів на 1 кг кнедликів дріжджових: борошно 625 г, молоко 250 г, яйця 2 шт., дріжджі 13 г, сіль 6 г.




Схожі кулінарні рецепти