Головне меню

Популярні рецепти

Вареники закарпатські (Закарпатська кухня)

Вареники закарпатські (Закарпатська кухня)

Борошно висипають на дошку, вибивають яйця, заливають теплу воду, додають сіль і замішують туге тісто так, щоб воно легко відстава­ло від рук. Тісто ділять на частини, кожну з яких розкачують завтовшки 1—1,5 мм. На половину розкачаного тіста укладають ря­дами кульки густого домашнього сливового повидла на рівній від­стані (7 см). Ряди повидла прикривають другою половиною тіста. Верхнє тісто притискають пальцем між рядами, щоб воно зліпилось з нижнім і ножем або спеціальною виїмкою вирізають вареники.

Підготовлені вареники опускають у киплячу підсолену воду і варять на помірному вогні 5—7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню води. Потім вибирають шумівкою у друшляк, злегка про­мивають холодною водою, дають стекти воді, перекладають у ка­струлю з добре розтопленим смальцем, солять і поливають розігрітим сухарним соусом. Подають гарячими по 7—8 шт. на порцію.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно 63 г, яйце 1/5 шт., сіль 3 г, смалець 10 г, вода 27 г, сухарний соус 50 г.

Сухарний соус можна замінити молотими грецькими горіхами.

Замість повидла вареники можна наповнити сиром.




Схожі кулінарні рецепти