Головне меню

Популярні рецепти

Вареники гуцульські (Закарпатська кухня)

Вареники гуцульські (Закарпатська кухня)

У борошно наливають нагріту до 30—35° С воду, додають яйця, сіль і замішують тісто так. щоб воно легко відокремлювалось від рук. Після замішування тісто розкачують завтовшки 1—1,5 мм.

На половину розкачаного тіста укладають рядами кульки фаршу з квасолі та грибів по 11—12 г на відстані 7 см і накривають їх другою половиною тіста. Вареники вирізають спеціальною виїмкою.

Підготовлені вареники опускають у киплячу підсолену воду, обе­режно помішують і варять при помірному кипінні 7—10 хвилин. Готові вареники вибирають шумівкою в друшляк, дають стекти воді, укладають у каструлю, заправляють сметаною або гарячими шкварками чи смаженою на смальці цибулею.

Для начинки попередньо замочену квасолю варять до готов­ності, зливають відвар, заправляють сіллю та перцем і протирають. Сушені гриби промивають і відварюють до готовності. Варені гриби січуть надрібно, обсмажують на олії з дрібно нарізаною цибулею і змішують з протертою квасолею.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно 63 г, яйце 1/4 шт., вода 27 г; для начинки — квасоля суха 28 г, гриби суше­ні 10 г, олія 8 г, цибуля 12 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,05 г.

Для заправки: сметана 20 г, масло вершкове 5 г або сало-шпик 35 г чи смалець 10 г, цибуля 12 г.




Схожі кулінарні рецепти