Головне меню

Популярні рецепти

Вареники по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

Вареники по-ужгородськи (Закарпатська кухня)

З борошна, яєць, цукру, дріжджів та води замішують дріжджове тісто. Потім тісто розкачують пластом прямокутної форми завтовшки 1,5—2 мм і розрізають квадратиками розміром 7х7 см.

Окремо готують фарш, для чого свіжий сир протирають, за­правляють яйцями, цукром і сіллю. До сиркової маси додають дрібно накришений чорнослив і добре перемішують. Підготовлений фарш укладають на середину квадратиків з тіста. Два протилежні кінці квадратиків з'єднують, а краї щільно зліплюють, надаючи вареникам форми трикутника.

Вареники залишають для розстоювання, після чого варять у підсоленій воді.

Готові вареники перекладають у порційні горщечки, поливають сметаною, змішаною з цукром, подрібненими зернятами горіхів та вершковим маслом і запікають у духовці.

Вареники подають у горщечках гарячими.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно пше­ничне вищого сорту 56 г, яйце 1,5 шт., дріжджі 2 г, цукор-пісок 2 г, вода 24 г, Для начинки — сир свіжий 64 г, яйце 1,5 шт., цукор-пісок 5 г, чорнослив 5 г, сіль 3 г, сметана 25 г, масло вершкове 5 г, горіх грецький (зернята) 5 г.




Схожі кулінарні рецепти