Головне меню

Популярні рецепти

Вареники з картоплею та грибами (Закарпатська кухня)

Вареники з картоплею та грибами (Закарпатська кухня)

Підготовлене для вареників прісне тісто розкачують завтовшки 1—1,5 мм. На половину розкачаного тіста укладають рядами на­чинку з картоплі та грибів на рівній відстані 7 см. Потім тісто накри­вають другою половиною і вирізають спеціальною виїмкою.

Для начинки варену картоплю пропускають через м'ясорубку, змішують з підсмаженою в олії дрібно нарізаною ріпчастою цибу­лею, посіченими вареними грибами, сіллю й перцем.

Підготовлені вареники опускають по одному в киплячу підсолену воду і варять на помірному вогні до готовності.

Подаючи на стіл, вареники поливають гарячою олією із підсма­женою цибулею.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно пшеничне 63 г, яйця 1/5 шт., вода 27 г, картопля 85 г, гриби сві­жі 40 г або гриби сушені 10 г, олія 19 г, цибуля ріпчаста 34 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,05 г, зелень 1 г.



Схожі кулінарні рецепти