Головне меню

Популярні рецепти

Вареники з капустою (Закарпатська кухня)

Вареники з капустою (Закарпатська кухня)

Підготовлене для вареників прісне тісто розкачують завтовшки 1—1,5 мм. На половину розкачаного тіста укладають рядами на­чинку з капусти на рівній відстані 7 см. Начинку накривають дру­гою половиною тіста й вирізають вареники спеціальною виїмкою.

Для начинки обчищену, промиту й дрібно нарізану свіжу капусту або віджату квашену капусту тушкують на олії до готовності, до­дають чорний молотий перець і перемішують.

Підготовлені вареники опускають по одному у підсолену киплячу воду й варять на помірному вогні до готовності.

Зварені вареники вибирають шумівкою у друшляк, щоб стекла вода, перекладають у каструлю, заправляють підсмаженою на олії цибулею.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно 63 г, яйце 1/4 шт., вода 27 г, капуста білоголовкова свіжа 120 г або капуста квашена 130 г, олія 15 г, цибуля 20 г, сіль 2 г, перець чорний моло­тий 0.02 г.




Схожі кулінарні рецепти