Головне меню

Популярні рецепти

Вареники з вишнями та абрикосами або з ягодами (Закарпатська кухня)

Вареники з вишнями та абрикосами або з ягодами (Закарпатська кухня)

Підготовлене дія вареників прісне тісто розкачують завтовшки 1—1,5 мм і розрізують квадратиками 7х7 см. На середину квадрати­ків укладають свіжі вишні та абрикоси. Два протилежні кінці тіста з'єднують, краї щільно зліплюють, надаючи вареникам форми три­кутника.

Для начинки втішні та абрикоси промивають, видаляють кісточ­ки і нарізають невеликими кусочками. Підготовлену плодову м'якоть посипають цукром і прогрівають до 30—40° С. Потім поступово, без­перервно помішуючи, всипають манну крупу і прогрівають начинку 30 хвилин, не більше, при температурі 90—95° С. Перед використан­ням начинку охолоджують.

Підготовлені вареники опускають по одному у киплячу підсолену воду і варять на помірному вогні 5—7 хвилин. Зварені вареники вибирають шумівкою у друшляк для стікання води і перекладають у каструлю.

Подаючи на стіл (7—8 шт. вареників на порцію), змащують розігрітим вершковим маслом і поливають нехолодною сметаною.

Витрати продуктів на одну порцію: для тіста - борошно 63 г, яйце 1/2 шт., вода 27 г; для начинки — вишня 91 г, абри­коси 89 г, цукор 15 г, крупа манна 5 г, масло вершкове 5 г, смета­на 20 г, сіль 2 г.

Замість вишень та абрикос можна начинити вареники ягодами — полуницями, малиною або чорною смородиною чи чорницями.




Схожі кулінарні рецепти