Головне меню

Популярні рецепти

Вареники з картоплею та сиром (Закарпатська кухня)

Вареники з картоплею та сиром (Закарпатська кухня)

Підготовлене для вареників тісто розкачують завтовшки 1—1,5 мм. Склянкою або спеціальною виїмкою вирізають кружальця діаметром 6—7 см. На середину кружалець з тіста укладають начинку з кар­топлі та сиру. Краї тіста щільно зліплюють, надаючи вареникам форми півкільця.

Для начинки варену картоплю разом з свіжим сиром пропускають через м'ясорубку, масу змішують з підсмаженою, дрібно нарізаною ріпчастою цибулею, додаючи сіль та чорний молотий перець.

Підготовлені вареники опускають по одному у киплячу підсолену воду і варять на помірному вогні до готовності.

Зварені вареники вибирають шумівкою і перекладають у ка­струлю.

Подаючи на стіл (по 7—8 шт. вареників на порцію), поливають розігрітим вершковим маслом або гарячим жиром, витопленим з сала, разом з шкварками.

Витрати продуктів на одну порцію: борошно 63 г, яйця 1/2 шт., вода 27 г, картопля 80 г, сир 30 г, цибуля 14 г, жир 5 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,02 г, масло вершкове 20 г або сало свіже 25 г.




Схожі кулінарні рецепти