Головне меню

Популярні рецепти

Різанки (Закарпатська кухня)

Різанки (Закарпатська кухня)

З різанками готують поливки і супи. Замішують круте тісто. Потім його кладуть на посипану борошном місильну дошку і розкачують шаром завтовшки 1 мм. Розкачані шари тіста розкладають ко­жен окремо, щоб вони трохи підсохли.

Потім кожен шар тіста розрізають смужками завширшки 15—18 см, кожну смужку згортають вздовж у вигляді рулету, ріжуть впо­перек тоненькою соломкою завтовшки 1—1,5 мм і розтрушують на столі, щоб різання не злипалось і трохи підсохло.

Різанки можна нарізувати і на спеціальній локшинорізці.

Витрати продуктів на 1 кг різанок: борошно 875 г, яйця 6 шт., вода 176 г, сіль 10 г, борошно для підсипання 60 г.