Хумус: На ніч замочити горох нут. Вранці злити воду, обполоснути нут. Залити холодною водою (1:5). Довести до кипіння на сильному вогні. Зняти піну. Зменшити вогонь до мінімального і варити 2 години, якщо буде потрібно додати ГАРЯЧОЇ води. Відвар не виливати.
Кунжут з зірою (краще насіння) прожарити в сухій сковороді 2-3 хвилини до легкого аромату і золотистого кольору кунжуту.
Висипати суміш в блендер і перемолоти. Додати зубчики часнику, трохи солі і масла. Збити масу до однорідності.
Додати трохи нуту і протерти в пюре, поступово додаючи нутовой відвар і решту гороху (відкласти трохи для оформлення).
У процесі приготування пюре додати лимонний сік, сіль і перець за смаком.
Готовий хумус довести до однорідної, кремоподібній маси в блендері (краще в глибокому). Густоту хумуса визначайте за своїми уподобаннями - від пюре до соусу ...
БАТБУТ: Просіяне борошно змішати з сіллю і дріжджами. Поступово ввести теплу, ближче до гарячої, воду і замісити еластичне тісто. Місити 10 хвилин.
Розкачати пласт товщиною 3-4 мм і склянкою, кільцем (5-8 см) вирізати кружки.
Заготовки викласти на дошку, накрити чистим рушником і залишити на 20-30 хвилин настоятися.
Сковороду з товстим дном розігріти. Викласти кружечки тісту. Запікати на середньому вогні. Коли батбути роздуються перевернути на іншу сторону, готувати 2-3 хвилини. Слідкуйте, щоб піти не пригоріли.
Сервірування: У піалу викласти хумус. Ложкою зробити поглиблення. Полити оливковою олією. Викласти цілі зерна нуту, посипати паприкою і прикрасити зеленню петрушки (кінзи).
На блюдо викласти батбути.
Відкрити батбут, трохи розірвавши його, нафарширувати хумусом і насолоджуватися ...
Ммм, смачно!
Інгредієнти
Хумус:
200 гр гороху нут (сухого) 50 гр насіння кунжуту 1/2 ч. л. меленого куміна (зіра) 2-3 зуб. часнику 50 мл оливкової олії сік лимона (за смаком) сіль, мелений перець паприка, зелень петрушки або кінзи.
БАТБУТ:
150 гр борошна 1 ч. л. сухих дріжджів (без гірки) сіль 125 мл теплої (ближче до гарячої) води.
|