Головне меню

Популярні рецепти

Січеники грибні

Січеники грибні

Промиті і добре розмочені сушені гриби варять до готовності, відці­джують відвар, дрібно січуть, додають тертий черствий пшеничний хліб, злегка підсмажену січену цибулю, перець, сіль, сирі яйця, січену зе­лень петрушки. Все разом добре змішують, розділяють по дві котлети на порцію, обкачують у борошні, надають форми котлет і смажать в доб­ре розігрітому маслі з обох боків до рум'яного кольору.

Приготування підливи. Цибулю, моркву, петрушку шаткують і підсмажують, додають томат і підсмажують ще 10—15 хв. Потім додають підсмажене борошно, все змішують, розводять бульйоном, варять 40—50 хв., протирають крізь сито, доводять до кипіння і заправ­ляють вершковим маслом. На стіл до січеників подають томат­ну підливу.

На 250 г сушених грибів — 250 г пшеничного хліба, 4 яйця, 3 ст. ложки вершкового масла або маргарину, 2 ст. ложки борошна, 2 горошини перцю, 1 ст. ложку рубленої зелені петрушки.

Для підливи — 1 склянку бульйону, 1/2 ст. ложки борошна, 1/2 ст. ложки маргарину, 1/2 цибулини, 1/2 моркви, 1/2 кореня петрушки, 2 склянки томату, 3 ст. лож­ки вершкового масла, 1/2 ст. ложки цукру.




Схожі кулінарні рецепти