Головне меню

Популярні рецепти

Гриби, запечені в сметані, з томатом і цибулею

Гриби, запечені в сметані, з томатом і цибулею

Обчищені і промиті свіжі гриби (білі, підберезники, красноголовці, печериці) нарізують кубиками і смажать з жиром до готовності. Потім гриби з'єднують з підсмаженою ріпчастою цибулею, додають сметанну підливу з томатом, сіль і доводять до кипіння.

Приготування сметанної підливи з томатом. Борошно злегка підсмажують, додають частину бульйону, змішують із сметаною, томатом, розводять бульйоном, що залишився, добре про­варюють, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.

Заправлені гриби укладають на порціонну сковорідку, змащену жиром, посипають зверху тертим сиром, змішаним із сухарною криш­кою, збризкують маслом і запікають в духовці.

При подачі на стіл поливають розтопленим вершковим маслом і посипають посіченою зеленню.

На 1 кг свіжих грибів — 2 цибулини, 1 ст. ложку тертого сиру, 2 ст. ложки верш­кового масла або маргарину, 1 ст. ложку січеної зелені.

Для підливи — 1 склянку бульйону, 1 склянку сметани, 1/4 склянки томату, 1 ст. ложці борошна і вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти