Головне меню

Популярні рецепти

Шампіньйони з часником і херес рецепт з фото

Шампіньйони з часником і херес

Немає закуски простіше, ніж смажені або мариновані шампіньйони. За допомогою різноманітних спецій, смакових добавок та їх комбінацій простим і, по суті, нейтральним грибам можна надати дуже цікавий смак і аромат.
У цьому рецепті при приготуванні грибів використовується ароматне вино і часник. Херес, який фігурує в списку інгредієнтів, ви можете замінити на інше сухе вино, а при бажанні, на портвейн - в такому випадку закуска придбає трохи солодкуватий присмак.

Орієнтовний час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:

400 г дрібних шампіньйонів
3 ст.л. рослинного масла
3-4 великих зубчики часнику
60 мл хересу
сік і цедра половини середнього лимона
маленький пучок петрушки
щіпка кайенского перцю
сіль за смаком
Гриби ретельно миємо й насухо витираємо паперовими рушниками. Часник і петрушку дрібно рубаємо.
У сковороді розігріваємо олію на вогні трохи сильніше середнього. Кладемо шампіньйони і смажимо, помішуючи до золотисто-коричневого кольору, близько 8-12 хвилин.


Додаємо в сковороду часник і смажимо, помішуючи, близько 45 секунд.

Вливаємо херес і готуємо, помішуючи, ще близько 1 хвилини.



Додаємо лимонний сік і цедру, кайенский перець і сіль. Смажимо ще 30 секунд. Знімаємо з вогню, додаємо петрушку і перемішуємо.
Подаємо в теплому вигляді.



Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru

 

 




Схожі кулінарні рецепти