Головне меню

Популярні рецепти

Мариновані печериці - рецепт з фото
Мариновані печериці
Мариновані печериці

Комусь я обіцяла рецепт маринованих шампіньйонів. Ось він. Грибочки виходять дуже смачними - кислота, сіль і цукор в маринаді дуже добре збалансовані. Ця чудова закуска може зайняти місце як на обідньому, так і на святковому столі (так-так, вже пора підбирати новорічне меню).

інгредієнти:

500 г печериць
5 ст.л. рослинного масла
5 ст.л. води
2 ст.л. оцту (я використала білий винний)
1 ч.л. солі
1 неповна ч.л. цукру
10 горошин чорного перцю
лавровий лист
2-3 великих зубчики часнику
Мариновані печериці
Гриби миємо, великі ріжемо на половинки або четвертинки, дрібні залишаємо як є. Часник нарізаємо на четвертинки. Кладемо всі інгредієнти в каструлю і доводимо до кипіння. Кип'ятимо 3-4 хвилини на маленькому вогні.
Мариновані печериці
Виносимо на балкон і тримаємо 2-3 години в маринаді.

При подачі
можна посипати кропом.
Мариновані печериці
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти