Головне меню

Популярні рецепти

Бабка картопляна з грибами
Бабка картопляна з грибами

Зварену, відціджену і просушену картоплю гарячою протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку, заправляють яйцями і солять. Свіжі або варені сушені гриби дрібно січуть, змішують з підсма­женою цибулею і продовжують підсмажувати ще 8—10 хв. Потім дода­ють до цієї маси терту черству булку і заправляють меленим перцем, сіллю і зеленню петрушки у сотейник або каструлю, змащену смальцем і посипану сухарями, кладуть шарами картоплю і підготовлені гриби так, щоб верхній шар був з картоплі Посипають зверху сухарями, збризкують смальцем і ставлять в духовку запі­катись.

При подачі на стіл бабку поливають підливою.

Приготування підливи. Січену цибулю трохи підсмажують на смальці або на маслі, додають злегка під­смажені борошно і томат-пюре, змішують, вливають грибний відвар та сметану, со­лять і добре проварюють.

На 1 кг картоплі — 400 г свіжих грибів або 100 г сушених, 200 г пшеничного черствого хліба, З цибулини, 3  1/2 ст. ложки смальцю або вершко­вого масла, 2 яйця, 3 горошини гіркого перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.

Для підливи — 1 ст. ложку пшеничного бо­рошна, по 2 ст. ложки вершкового масла і томату-пюре, 1/2 цибулини, 2 склянки сметани, ½ склянки грибного відвару.




Схожі кулінарні рецепти