Головне меню

Популярні рецепти

Картопляна запіканка з м'ясом
Картопляна запіканка з м'ясом

Картоплю обчищають, відварюють, протирають крізь сито, солять і заправ­ляють сирими яйцями.

М'ясо промивають, видаляють кістки, нарізують кубиками, тушкують до готов­ності, пропускають через м'ясорубку і заправляють січеною, злегка підсмаженою цибулею, меленим перцем і сіллю.

Половину підготовленої картоплі кла­дуть рівним шаром у змащений жиром і посипаний сухарями сотейник або кастру­лю. Зверху картоплі кладуть заправлений м'ясний фарш, а потім решту картоплі, вирівнюють поверхню, змащують яйцем, посипають сухарями і запікають в ду­ховці.

При подачі на стіл запіканку нарізують порціонними кусками, розкладають на тарілки і поливають розігрітим вершковим маслом.

На 1 кг картоплі — 150 г м'яса, 1 ст. ложку жиру, 1 яйце, 11/2 цибулини, 5 горошин гіркого перцю, 1 ст. ложку сухарів, 1 ст. ложку вершкового масла для поливання.




Схожі кулінарні рецепти