Головне меню

Популярні рецепти

Картопляники з грибами
Картопляники з грибами

Картоплю обчищають, промивають, ва­рять, обсушують і гарячою протирають крізь сито або пропускають через м'ясорубку. В протерту картоп­ляну масу додають жовтки, перець, сіль, варені, січені і злегка підсмажені разом з цибулею гриби і картопляний крохмаль. Всю масу добре змішують, розділяють на картопляники, обкачують у борошні, надають форми котлет, змащують яйцем, посипають сухарями і обсма­жують на сковороді в добре розігрітому жирі з обох боків до рум'яного кольору.

До картопляників подають грибну підливу.

Приготування підливи. Дрібно нарізану цибулю злегка підсмажують, додають дрібно посічені варені гриби, томат і все разом знову підсмажують. Борошно окремо підсмажують на маслі, роз­водять відваром від грибів і змішують з цибулею і грибами. Після цього добре проварюють і заправляють маслом і сіллю.

На 1 кг картоплі — 1 яйце, 1 цибулину, 30 г сушених грибів, 1 ст. ложку жиру, 1/2 ст. ложки картопляного крохмалю, 2 горошини гіркого перцю, 1 ст. ложку пшенич­ного борошна, 2 ст. ложки мелених сухарів, 1 1/2 ст. ложки жиру для смаження.
Для підливи — 10 г сушених грибів, 1/2 ст. ложки пшеничного борошна, 1 ст. ложку жиру. 11/2 цибулини, 1 ст. ложку томату-пюре, 11/2 склянки грибного бульйону.




Схожі кулінарні рецепти