Головне меню

Популярні рецепти

Картопляні часточки з часником - рецепт з фото
Картопляні часточки з часником

Це блюдо в рубрикації я віднесла до гарнірів, але зараз розумію, що це не зовсім вірно. Такі картопляні часточки дуже смачно їсти самі по собі, з яким-небудь макательним соусом. Крім того, це непогана - хоч і дуже ситна - закуска до пива. Як би там не було, часточки дуже смачні, ароматні й апетитні. Обов'язково спробуйте.

Інгредієнти:

800 г картоплі
500 мл курячого бульйону
5-6 гілочок свіжого чебрецю (можна використовувати сушений, зав'язавши його в мішечок з подвійного шару марлі)
2 зубчики часнику
3-4 ст.л. рослинного масла
сіль і перець за смаком
Кожну картоплину нарізаємо на 8 часточок.
Кладемо в каструлю, заливаємо бульйоном, кладемо чебрець і сіль за смаком.
Ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні протягом 10-12 хвилин, до м'якості картоплі.

Зливаємо
воду і даємо картоплі трохи охолонути і обсохнути.
Картопляні часточки з часником
У протвень наливаємо масло і розігріваємо в духовці. Перекладаємо на протвень картоплю і дрібно нарізаний часник. Перемішуємо.
Картопляні часточки з часником
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і смажимо, періодично перемішуючи, до золотисто-коричневого кольору, близько 20-30 хвилин.

Подаємо.
Картопляні часточки з часником
Смачного!
Джерело:  vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти