Печена картопля а-ля "Папасад"
Це - рецепт печеної катрошки в чистому вигляді - тобто без попередніх проварювання і обсмажування. Між іншим, саме печена картопля є найбільш корисною і, якщо вже на те пішло, більш дієтично, ніж смажена (відварну ми в розрахунок не беремо - вона, звичайно, не така вуглеводистая, а й корисні речовини при варінні йдуть з неї в воду.
Інгредієнти на 4 порції:
8 великих картоплин приблизно однакового розміру (краще вибираєте картоплю крохмалистих сортів)
сіль
рослинне масло
Картоплю ретельно миємо щіткою, витираємо насухо. Наколюємо вилкою в декількох місцях, гарненько натираем рослинним маслом і сіллю.
Загортаємо кожну картоплину в фольгу.
Кладемо в розігріту до 220 градусів духовку на 1-1,5 години, поки картопля не стане м'якою.
Прибираємо фольгу. Надрізаємо кожну картоплину навхрест, трохи надавлюємо і розкриваємо. Розминаємо м'якоть вилкою і кладемо шматочок вершкового масла.
Подаємо з соусом або салатом зі свіжих овочів.
Смачного!
Схожі кулінарні рецепти |