Головне меню

Популярні рецепти

Картопляно-грибна запіканка - рецепт з фото

Картопляно-грибна запіканка

Є в нашій сім'ї один товариш, який завжди наполегливо стверджував, що не може їсти ніяких грибів, окрім печериць. Але цю запіканку, що містить багато лісових грибів, він їв з задоволенням. В принципі, це самостійне блюдо. Але мій чоловік, який любить, що було "всього і побільше", їв її як гарнір до курятини.

Інгредієнти:

400 г картоплі
2 яйця
100 г білих грибів (свіжих або заморожених)
100 г лисичок
2 середніх цибулини
150 мл вершків 20%
50 г вершкового масла
80 г сиру
сіль за смаком
сухарі для посипання форми
Картопляно-грибна запіканка
Картоплю відварюємо (в процесі солимо) і розминаємо в пюре з маслом і 1 яйцем.
Картопляно-грибна запіканка
Білі гриби обсмажуємо на рослинному маслі з 1 цибулиною, солимо.
Картопляно-грибна запіканка
Лисички ріжемо і окремо обсмажуємо з другої дрібно нарубаної цибулиною.
Картопляно-грибна запіканка
Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями.

Половину пюре змішуємо
з білими грибами і вкладаємо в форму.
Картопляно-грибна запіканка
Зверху кладемо лисички.
Картопляно-грибна запіканка
Накриваємо другою половиною пюре.

Вершки збиваємо
з 1 яйцем, додаємо натертий сир.
Картопляно-грибна запіканка
Заливаємо цією сумішшю запіканку, ставимо форму в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Картопляно-грибна запіканка
Смачного!

 




Схожі кулінарні рецепти